Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Hormozgan University of Medical Sciences

بررسی رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی عروقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر میناب1395

(2017) بررسی رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی عروقی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر میناب1395. Journal of Preventive Medicine.

[img]
Preview
Text
hums-jpm-v3n4p66-en.pdf

Download (270kB) | Preview

Official URL: http://jpm.hums.ac.ir/article-1-208-en.html

Persian Abstract

مقدمه: امروزه بیماری های قلبی  عروقی ، شایع ترین علت مرگ و میر در جوامع مختلف است . در این خصوص، تغذیه ناسالم یکی از مهمترین عوامل بروز بیماری های قلبی عروقی می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی عروقی در زنان مراجعه  کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر میناب انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی تحلیلی  از نوع مقطعی است. نمونه پژوهش 160نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهری میناب بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته  شامل 2بخش : اطلاعات دموگرافیک (10سوال)  و  سوالات رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی  ( 21سوال) با نمره دهی در طیف 10-1 امتیازی با حداقل و حداکثر نمره کسب شده 210-21 بود، که نمره بالا نشان دهنده انجام رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی بود. روایی پرسشنامه توسط پانل خبرگان و پایایی آن بوسیله Test- Retest مورد تائید قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده  با استفاده از نرم افزار آماری SPSS16 و آزمون های آماری توصیفی شامل فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و نیز آمار تحلیلی شامل آزمون تی تست و آنالیز واریانس مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. نتایج : میانگین سنی نمونه های پژوهش 4±32سال بود. میانگین نمره کسب شده از رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی  11±144 بود. بطوریکه بهترین نمره عملکرد با میانگین و انحراف معیار905/0 ± 13/9 در مصرف ماهی شور و ضعیف ترین عملکرد با میانگین و انحراف معیار 776/1 ± 54/2 در مصرف غذاهای بخارپز بدست آمد. بین انجام رفتارهای تغذیه ای با انجام فعالیت بدنی افراد ارتباط آماری معناداری مشاهده شد (P=0.001). ارتباط آماری معنی داری بین انجام رفتارهای تغذیه ای با متغیر های دیگر مشاهده نشد(P>0.05). نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادکه رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از بیماری های قلبی عروقی  در نمونه های مورد پژوهش در حد متوسط می باشد. بنابراین توصیه می شود که با انجام مداخلات مناسب به اصلاح این رفتارها اقدام شود. به امید آنکه با اصلاح رفتارهای تغذیه ای، بتوان از بار بیماریهای قلبی عروقی در جامعه کاست. کلیدواژه‌ها: رفتارهای تغذیه ای ، بیماریهای قلبی عروقی ، زنان .

Title

Nutritional behaviors of cardiovascular diseases prevention in Women Referred to Health Care Centers in Minab town, 2016

Abstract

Introduction: Today in different societies, a major reason of fatality is cardiovascular diseases. One of the main causes of cardiovascular disease is unhealthy nutrion. The present study aims to investigate the nutritional behaviors of cardiovascular diseases prevention in women referred to health care centers in Minab town in 2016. Methods: In this descriptive cross-sectional study participated160 women who reffered to Minab town health center. The instrument for data collection was a questionnaire with two main parts including demographic information (10 questions) and nutrional behaviors for prevention of cardiovascular diseases ( 21 questions ) with the scale of 1 to 10 and minimum and maximum received scores 21-210 that higher scores show the better preventive nutritional behaviors for cardiovascular diseases. Validity and reliability of the questionnaire was confirmed. Collected data were analyzed using SPSS ver.16 software. Results: The average age of participants was 32±4 . The average score for preventive nutrional behaviors was 144±11. The best and the worst performance scores were related to finsh consumption (9.13±0.905) and steamed food consumption (2.54 ± 1.776), respectively. There was a significant relationship between nutritional behaviors and physical activities. (p = 0.001). Statistically significant association was not observed between nutritional behaviors and other variables. Conclusion: Results show that nutritional behaviors for prevention of cardiovascular diseases is at the medium level and active interventions are necessary to improve nutritional behaviors. Key words: Nutritional behaviors, cardiovascular diseases, Women

Item Type: Article
Keywords: Nutritional behaviors, cardiovascular diseases, Women.
Persian Keywords: رفتارهای تغذیه ای , بیماریهای قلبی عروقی , زنان .
Subjects: cardiovascular
health Education
Divisions: Research Vice-Chancellor Department > Journal of Preventive Medicine
Depositing User: مجله طب پیشگیری
URI: http://eprints.hums.ac.ir/id/eprint/825

Actions (login required)

View Item View Item