Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Hormozgan University of Medical Sciences

بررسی تأثیر مصرف اسیدهای چرب امگا 3 بر روی میزان فعالی و استرس اکسیداتیوی در کودکان مبتلا به اختلال بیش‌فعالی، کم توجهی

(2012) بررسی تأثیر مصرف اسیدهای چرب امگا 3 بر روی میزان فعالی و استرس اکسیداتیوی در کودکان مبتلا به اختلال بیش‌فعالی، کم توجهی. Hormozgan Medical Journal.

[img]
Preview
Text
hmj-v16n3p173-en.pdf

Download (208kB) | Preview

Official URL: http://hmj.hums.ac.ir/article-1-31-en.html

Persian Abstract

مقدمه: اختلال بیش فعالی، کم توجهی یکی از شایع ترین اختلالات روان در کودکان و نوجوانان می‌باشد.آمار جهانی میزان ابتلا به این اختلال 4 تا 6 درصد کودکان دبستانی است. مطالعات اخیر فرضیه درمان این کودکان با اسیدهای چرب امگا –3 را مطرح کرده‌اند. هدف از مطالعه حاظر تعیین تأثیر اسیدهای چرب امگا – 3 بر روی میزان بیش فعالی و استرس اکسیداتیوی در سرم خون کودکان بیش فعال، کم توجه می‌باشد. روش کار: پژوهش حاضر با روش کار آزمایی بالینی تصادفی دو سو کور بر روی 100 کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی، کم توجهی در بیمارستان ابن سینا مشهد انجام شد. کودکان به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. 50 کودک در گروه مداخله که مکمل اسیدهای چرب امگا – 3 را دریافت می‌کردند و 50 کودک در گروه کنترل که دارونمای تهیه شده از روغن زیتون را دریافت می‌کردند. و از تمامی کودکان قبل و بعد از مداخله 10 سی‌سی خون جهت انجام آزمایش‌های بیوشیمیایی گرفته شد. مدت مداخله 8 هفته بود و پرسشنامه کانرز 10 سؤالی والدین قبل و بعد از مداخله انجام شد. تجزیه و تحلیل آماری با کمک آزمونt مستقل و t وابسته قبل و بعد از مداخله در دو گروه دارونما و امگا-3 انجام شد. نتایج: مقایسه میانگین نمره پرسشنامه کانرز در ابتدای مطالعه در گروه مداخله با گروه دارونما اختلاف معنی‌داری را نشان نداد، اما در پایان مطالعه اختلاف معنی‌دار بود ( p<0/05 )نتیجه گیری : نتایج این مطالعه نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا – 3 باعث کاهش معن یداری در میزان بیش فعالی و استرس اکسیداتیوی سرم خون کودکان بیش فعال، کم توجه می شود

Title

Effect of omega-3 supplementation on hyperactivity, oxidative stress in children with attention-deficit-hyperactivity disorder

Abstract

Introduction: Attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) affect ~ 5 of school – aged children. This condition is associated commonly with difficulties in learning,behaviore, and psychosocial adjustment that persist into adulthood. Mounting evidence suggests that a lack of certain polyunsaturated fatty and stress oxidatie may contribute to neurodevelopmental and psychiatric disorders such as ADHD. Methods: In this clinical trial study, 100, 6-12 years old, children with ADHD under effective maitenance therapy were assingned randomly, in a double-blind-fashion, to receive Omega-3 fatty acids (635 mg Eicosapentaenoic acid (EPA), 195mg Docosahexaenoic acid (DHA)) or placebo for 8 weeks. Outcome variables included activity of enzyme gelotatiun redoctase(GR), catalase (CAT) and superoxid dismutase (SOD) and abbreviated conners 10- item parent rating scale (CPRS), before and after supplementation. Results: After 8 weeks supplementation a significant difference was observed in activity of SOD, GR enzymes (P<0.05) but there was no significant difference between groups at activity of CAT at the end of intervention. Furthermore, a significant improvement was seen in CPRS score in omega-3 group. Conclusion: This study suggested that fatty acids supplementation may offer a safe efficacious treatment option for hyperactivity problems in ADHD and reduction of oxidative stress.

Item Type: Article
Keywords: Fatty Acids Omega 3، Eicosapentaenoic Acid (DHA)، Docosahexaenoic Acid،Attention Deficit Disorder with Hyperactivity
Persian Keywords: اسیدهای چرب امگا- 3 ،ایکوزاپنتائنوئیک اسید،دوکزاهگزانوئیک اسید،اختلال بیش فعالی کم توجهی
Subjects: phARMACOGNOSY
pediatric
Divisions: Research Vice-Chancellor Department > Hormozgan Medical Journal
Depositing User: مهندس هدی فهیم پور
URI: http://eprints.hums.ac.ir/id/eprint/709

Actions (login required)

View Item View Item