Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Hormozgan University of Medical Sciences

Thesis #6043

[error in script] (2018) مقایسه تاثیر دوغ پروبیوتیک و دوغ معمولی بر روی میکروارگانیسم های شایع دهانی. پایان نامه مقطع Doctoral.

[img] Image
naderifard nilofar.png
Restricted to Repository staff only

Download (142kB)

Abstract

: سابقه و هدف : کاهش در تعداد میکروارگانیسم های پوسیدگی زا منجر به کاهش پوسیدگی میگردد.پروبیوتیک ها در دستیابی به هدف مذکور می باشد. هدف از این مطالعه ،مقایسه تاثیر دوغ پروبیوتیک کفیر با دوغ معمولی بر رشد میکروارگانیسم های شایع دهان می باشد.مواد و روش ها :برای تعیین حداقل غلظت مهاری دوغ پروبیوتیک و دوغ معمولی برعلیه ارگانیسم های مورد نظر از میکروپلیت های U شکل 96 خانه ای استفاده شد. ابتدا به تمامی چاهک ها TSB (ترپتی کیز سوی براث) اضافه شد و سپس دوغ غلیظ هموژنیزه را به مقدار 100 میکرولیتر به چاهک اول هر ردیف اضافه کردیم. برای هر باکتری یک ردیف را دوغ پروبیوتیک و یک ردیف را برای دوغ معمولی در نظر گرفتیم. دوغ و محیط کشت را در چاهک اول مخلوط نموده و 100 میکرولیتر را به چاهک دوم منتقل کرده و پس از مخلوط نمودن به چاهک سوم انتقال داده و به همین ترتیب تا چاهک دهم منتقل کرده ،چاهک 11 به عنوان کنترل منفی و چاهک 12 کنترل مثبت در نظر گرفتیم. باکتری های مورد نظر را 100 مرتبه رقیق میکنیم و به تمامی چاهک ها بجز کنترل منفی 100 میکرولیتر سوسپانسیون باکتری را اضافه کرده و به مدت 24 ساعت در 37 درجه سانتیگراد انکوبه مینماییم. پس از 24 ساعت اولین چاهکی که هیچ رشدی از باکتری ندارد به عنوان MIC گزارش مینماییم. سپس قطر هاله عدم رشد در اطراف هر چاهک اندازه گیری و نتایج با آزمون اماری غیرپارامتریک Kruskal-Wallis و Mann-Withney آنالیز شد.یافته ها : نتیجه آزمون من ویتنی حاکی از وجود اختلاف آماری معنادار حداقل غلظت بازدارندگي از رشد باکتری انتروکوک فکالیس، استرپتوکوکوس موتانس بین دو دوغ بود .بنحوی که این میزان در دوغ بدون پروبیوتیک بنحو چشمگیری بیشتر از دوغ پروبیوتیک بود. قطر هاله رشد برای باکتری استرپتوکوکوس موتانس تفاوت معناداری در حضور دوغ پروبیوتیک و دوغ معمولی نداشت و قطر هاله رشد برای باکتری انتروکوک فکالیس در هر دو نوع دوغ صفر گزارش گردید که به علت حساسیت گونه انتخابی میمردند. نتیجه گیری : نتایج مطالعه نشان داد که دوغ پروبیوتیک بیشتر از دوغ معمولی قادر به مهار انتروکوک فکالیس،استرپتوکوکوس موتانس می باشد.واژگان کلیدی: دوغ پروبیوتیک،دوغ معمولی، انتروکوک فکالیس،استرپتوکوکوس موتانس

Item Type: Thesis (Doctoral)
Thesis Type: Doctoral
Keywords: دوغ پروبیوتیک : دوغ معمولی : انتروکوک فکالیس : استرپتوکوکوس موتانس
Supervisor:
Supervisor NameEmail
ریانی, آرزوUNSPECIFIED
زمان زاده, مریمUNSPECIFIED
Subjects: WU Dentistry. Oral Surgery > WU 140-166 Diseases. Injuries. Technology. Therapeutics
Divisions: Education Vice-Chancellor Department > Faculty of Dental > Department of Oral and Maxillofacial Pathology
Depositing User: کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
URI: http://eprints.hums.ac.ir/id/eprint/6043

Actions (login required)

View Item View Item