Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Hormozgan University of Medical Sciences

بررسی آلودگی انگلی سبزیجات مصرفی شهر کرمان

(2009) بررسی آلودگی انگلی سبزیجات مصرفی شهر کرمان. Hormozgan Medical Journal.

[img]
Preview
Text
hmj-v13n1p55-en.pdf

Download (192kB) | Preview

Persian Abstract

مقدمه: آلودگی انگلی از طرق مختلف به سلامت انسان آسیب می رساند. یکی از این راهها ایجاد سوء تغذیه است. هدف این مطالعه پی بردن به وضعیت و نوع آلودگی انگلی سبزیجات خوراکی مصرفی در شهر کرمان و ارایه راهکارهای مناسب برای کنترل آلودگی و در نهایت ارتقا سطح بهداشت عمومی منطقه است. روش کار: بررسی در نیمه اول سال 86 انجام شده و از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد. نمونه های سبزی از30 مغازه از 70 مغازه سبزی فروشی شهر کرمان جمع آوری و از نظر وجود آلودگی انگلی با روش رسوبی و با کمک سانتریفوژ مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. تعداد کل نمونه ها135 مورد می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و برای تعیین ارتباط بین نوع سبزی و نوع انگل، آزمون c2 مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: بر اساس نتایج حاصله، آلودگی سبزیجات مختلف به تخم هیمنولیپیس 8.88، تخم دیکروسلیم 5.18، تخم تریکوسفال 4.44، تخم آسکاریس و تخم تنیا هر کدام 3.7، تخم تریکوسترونژیلوس 2.96 و کیست ژیاردیا0.74 می باشد. در مجموع29.6 سبزیجات آلوده به انگل بودند. در این مطالعه پیازچه بیشترین میزان آلودگی و ریحان و تربچه کم ترین میزان آلودگی را به خود اختصاص دادند. نتیجه گیری: مقایسه درصد آلودگی سبزیجات شهر کرمان در مقایسه با شهرهای دیگر نشان می دهد که درصد آلودگی شهرهای یاسوج، تهران و همدان از کرمان بیشتر و درصد آلودگی شهرهای یزد، اهواز، اصفهان و کرمانشاه از کرمان کمتر است. توصیه می شود که برای ارتقا بهداشت عمومی منطقه در این ارتباط با بالا بردن سطح آگاهی مردم، فرهنگ ضدعفونی مناسب سبزیجات و عدم استفاده از کودهای حیوانی را در مزارع گسترش داد

Title

Parasitic contamination of consuming vegetables in Kerman city Iran

Abstract

Introduction: Parasitic contaminations disturb human health through different ways. One of this ways is malnutrition. The aim of this study is to determination of parasitic contamination in consuming vegetables in Kerman city. Methods: This study was performed at first half-time in 1386 and it is a crosssectional study. Samples of vegetables were collected from 30 stories out of 70 stories and surveyed in term of existing parasitic contaminations by sedimentation technique and using of centrifuge. The total number of samples is 135 samples. By means of SPSS software Chi-square test was used for determination of relation between type of vegetable and type of parasite. Results: Hymenolepis eggs (8.88) Trikosal eggs (4.44) Ascaris eggs (3.7) Dicrocelium eggs (5.18) Teania sp.eggs (3.7) Trichostrongylus eggs (2.96) and Giardia cyst (0.74) were detected in the gathered samples 30 percent of vegetables generally contaminated by parasites. In this study its detected that Spring onion has most contamination and Radish & Basil have the least contamination. Conclusion: Amount of contamination in gathered samples are relatively high. Results show that percentage of parasitic contamination in Yasuj and Hamedan cities are greater than Kerman but in Yazd Ahvaz Isfahan and Kermanshah cities are less than Kerman.

Item Type: Article
Keywords: Vegetables ، Parasitic Contamination ، kerman
Persian Keywords: سبزیجات، آلودگی انگلی، کرمان
Subjects: medical parasitology
Divisions: Research Vice-Chancellor Department > Hormozgan Medical Journal
Depositing User: هدی فهیم پور
URI: http://eprints.hums.ac.ir/id/eprint/378

Actions (login required)

View Item View Item