Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Hormozgan University of Medical Sciences

مقایسه اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری در پروتئین میکروبی حاصل از کشت پلوروتوس فلوریدا بر روی ضایعات لیگنوسلولزی

(2013) مقایسه اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری در پروتئین میکروبی حاصل از کشت پلوروتوس فلوریدا بر روی ضایعات لیگنوسلولزی. Hormozgan Medical Journal.

[img]
Preview
Text
hmj-v17n2p113-en.pdf

Download (267kB) | Preview

Official URL: http://hmj.hums.ac.ir/article-1-927-en.html

Persian Abstract

مقدمه: کاه و کلش کشاورزی حاوی سلولز و همی سلولز ولیگنین می‌باشند که فراوانترین بیوپلیمرهای زیستی قابل تجدید محسوب می‌شوند. استفاده از قارچ های پوسیدگی سفید یکی از راههای موثر در تبدیل این ضایعات به پروتئین میکروبی است در این پژوهش میزان پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری پروتئین میکروبی بدست آمده از کشت پلوروتوس فلوریدا بر روی کاه گندم بررسی شده است. روش کار: در این مطالعه تجربی، کاه گندم توسط حرارت ۱۰۰ درجه سانتی گراد و هیدروکسید سدیم ۲ تیمارفیزیکی و شیمیایی شد. سپس توسط قارچ پلوروتوس فلوریدا در شرایط کشت تخمیر حالت جامد تیمار بیولوژیکی گشت. بعد از یک ماه پروتئین آن استخراج و به روش برادفورد مورد سنجش قرار گرفت. قسمتی از پروتئین استخراج شده از محصول با HCl ۶ نرمال و قسمتی برای اندازه‌گیری تریپتوفان با هیدروکسید باریم ۴ نرمال به طور جداگانه در حرارت ۱۱۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۸ ساعت هیدرولیز اسیدی و قلیایی گشت. سپس توسط دستگاه آنالایزرآمینو نوا اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری آن از نظر کیفی و کمی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: میزان پروتئین حاصل از تحقیق پس از ۴ بار تکرار به طور میانگین 28/6 گرم در ۱۰۰ گرم وزن خشک پروتئین میکروبی محاسبه شد. میزان اسیدهای آمینه غیر ضروری و ضرری بر حسب گرم در ۱۰۰ گرم از پروتئین استخراج شده عبارتند از: اسید اسپارتیک = 22/5، سرین = 6/3، اسیدگلوتامیگ = 38/6، پرولین = 2/3، گلیسین = 21/4، آلانین = 23/6، سیستئین = 18/1، تیروزین = 61/2، ترئونین = 6/0، والین = ۶/۶، متیونین = 1/2، ایزولوسین = 3/1، لوسین =8/6، فنیل آلانین =3/4، هیستیدین =8/19، لیزین =5/9، آرژنین =3/8. میزان اسیدهای آمینه ضروری نسبت به اسیدهای آمینه غیر ضروری 67/65 بدست آمد. نتیجه‌گیری: در پروتئین میکروبی حاصله مقادیر قابل توجهی از اسیدهای آمینه: تریپتوفان، لیزین، هیستیدین، لوسین، ایزولوسین، آلانین و آرژینین وجود دارد. به دلیل بکارگیری از روشهای برتر زیست فناوری پروتئین میکروبی حاصل از این تحقیق را می‌توان به عنوان یک جایگزین ارزشمند و مطلوب در جیره غذایی دام و طیور در نظر گرفت.

Title

Comparison of Essential and Non Essential Amino Acids in the Microbial Protein of Pleurotus Florida from the Lignocellulosic Wastes

Abstract

Introduction: Cereal straws contain Cellulose, Hemicelluloses and Lignin and are most available renewable biopolymers. White rot fungi is used to convert these wastes into microbial protein. Pleurotus Florida are having the most delignification ability amongst other micro-organisms. We determined the amounts of protein, essential and non essential amino acids of the produced microbial protein from the wheat straw. Methods: Wheat straw was pretreated with NaOH 2 at 1000C temperature on autoclave condition. Then it was inoculated with Pleurotus Florida which provided by Mandel's media with 0.3 g/lit Urea and incubated for 4 weeks under room temperature. Protein concentration of microbial protein was determined. The extracted protein partly hydrolyzed with HCl 6 Normal and the other part hydrolyzed with Ba(OH)2 4 Normal for 48 hours under 1100C temperature condition and its amino acids analyzed by using A-200 Amino Nova analyzer. Results: The amount of protein extracted after 4 full test runs were 62.8 per 100 g of dried microbial protein and the profile concentration of Nonessential and Essential amino acids was: Aspartic acid=5.22, Serine=3.6, Glutamic acid=6.38, Prolin=3.2, Glycine=4.21, Alanine=6.23, Cycteine=1.18, Tyrosine=2.61 Threonine=0.6, Valine=6.6, Methionine=2.1, Isoleucine=7.3, Leucine=6.8, Phenylalanine=4.3, Histidine=19.8, Lysine=9.5, Arginine=8.3, Tryptophan=0.96 g/100g of extracted protein. The ratio of essential amino acids to the total amino acids was 65.6. Conclusion: Eessential and non essential amino acids obtained are indicative of its high quality. In the microbial protein produced by our study, considerable amounts of amino acids such as Lysine, Histidine, Lucine, Isolucine, Alanine, Arginine and Tryptophan were detected and as such it can be a proper replacement for the current available animal feed in the market.

Item Type: Article
Keywords: Amino Acids - Pleurotus Florida, Lignocellulose - Fermentation
Persian Keywords: اسیدهای آمینه - پلوروتوس فلوریدا – لیگنوسلولز -تخمیر
Subjects: environmental health
Divisions: Research Vice-Chancellor Department > Hormozgan Medical Journal
Depositing User: Hormozgan Medical Journal
URI: http://eprints.hums.ac.ir/id/eprint/3094

Actions (login required)

View Item View Item