Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Hormozgan University of Medical Sciences

Thesis #1744

[error in script] (2006) بررسی عفونتهای انگلی روده ای در دست اندرکاران مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس درسال ‮‭۱۳۸۴‬. پایان نامه مقطع Doctoral.

[img]
Preview
Image
805.jpg

Download (310kB) | Preview

Abstract

مقدمه: توجه به مسائل بهداشتی یک اصل اساسی و مهم در توسعه و پیشرفت جوامع انسانی است. حفظ و ارتقاء بهداشت مستلزم شناخت بیماریهای بومی و علل موثر درگسترش آنها می باشد. یکی ازشاخصهای بهداشت و سلامت هر جامعه وضعیت ابتلای افراد آن جامعه به عفونتهای انگلی است. ازبین انگلها، انگلهای روده‌ای به طور وسیعی در جهان انتشار دارند و بیشترین علل بیماریهای عفونی انسان را تشکیل می دهند. با توجه به اهمیت نقش دست اندرکاران تهیه و توزیع مواد غذایی در انتقال آلودگی های انگلی روده ای بررسی وضعیت این آلودگی ها در کارکنان مورد نظر ضروری به نظر می رسد. روش کار: این مطالعه بر روی کلیه دست اندرکاران مواد غذایی مراکز پزشکی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس که مجموعه پنجاه و یک نفر بوده‌اند از مهر ماه لغایت دی ماه لغایت دی ماه سال ‮‭۱۳۸۴‬ انجام شد. از هر فرد دو نمونه مدفوع در دو روز متوالی گرفته شد و از دو روش آزمایشگاهی شامل آزمایش مستقیم با سرم فیزیولوژی و آزمایش رسوبی فرمالین اتر استفاده شد.نتایج: از مجموع پنجاه و یک نفر دست اندرکار مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی (‮‭۳۹/۲۲‬) آلودگی انگلی روده ای داشته اند که ‮‭۳۳/۳۳‬ درصد آلوده به تک یاخته های روده ای و ‮‭۸۹‬/ ‮‭۵‬ درصد آلوده به کرمهای روده ای بوده‌اند.از این افراد آلوده ‮‭۳۵/۳۰‬ درصد آلوده به انگلهای روده ای بیماریزا و ‮‭۳/۹۲‬ آلوده به انگلهای روده ای غیر بیماریزا بوده اند. میزان آلودگی به هر یک از انگلهای روده ای مشاهده شده عبارت بود از: بلاستوسیستیس هومینیسیس (‮‭۱۵/۶۹‬)، ژیاردیا لامبلیا(‮‭۷/۸۵‬)، انتامباهیستولیتیکا(‮‭۵/۸۸‬)، آسکاریس لمبریکوئیدیس (‮‭۳/۹۲‬)، انتامبا کلی (‮‭۱/۹۶‬ درصد)، کیلو ماستیکس مسینیلی (‮‭۱/۹۶‬) و هیمنولپیس نانا(‮‭۱/۹۶‬ درصد). شایعترین انگل روده ای درمیان کارکنان آلوده بلاستوسیستیس هومینیسیس بود که از ‮‭۲۰‬ نفر فرد آلوده ‮‭۸‬ نفر آلوده به این انگل بودند( ‮‭۱۵/۶۹‬ درصد).از نظر آماری رابطه معنی داری بین میزان تحصیلات و میزان آلودگی به عفونتهای مشاهده نشد [‮‭۲/۲۸‬=‮‭X‬ و‮‭df=3‬ و ‮‭.] a=0/05‬ درگروه سنی ‮‭۲۵-۳۴‬ سال آلودگی شایعتر بود ولی از نظرآماری رابطه معنی داری بین سن ومیزان آلودگی انگلی مشاهده نشد. [ ‮‭X=5/01‬ و ‮‭df=5‬ و ‮‭a=0/05‬] نتیجه گیری کلی: عفونتهای انگلی روده دردست‌اندرکاران موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس ازشیوع نسبتابالایی برخورداراست که بیشترین میزان آلودگی مربوط به تک یاخته های روده ای می باشند که نشان دهنده پایین بودن سطح بهداشت عمومی و عدم رعایت اصول بهداشتی لازم درمراکز مورد نظر می باشد. واژه های کلیدی: انگلهای روده ای، دست اندرکاران مواد غذایی

Item Type: Thesis (Doctoral)
Thesis Type: Doctoral
Keywords: واژه های کلیدی: انگلهای روده ای، دست اندرکاران مواد غذایی
Supervisor:
Supervisor NameEmail
حامدی, یعقوبUNSPECIFIED
دهقانی زاهدانی, محسنUNSPECIFIED
Advisor:
Advisor NameEmail
صلاحی‌مقدم, عبدالرضاUNSPECIFIED
Subjects: infectious diseases
Divisions: Education Vice-Chancellor Department > Faculty of Medicine > Departments of Clinical Sciences > Department of Surgery
Depositing User: کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
URI: http://eprints.hums.ac.ir/id/eprint/1744

Actions (login required)

View Item View Item