Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Hormozgan University of Medical Sciences

Thesis #1470

[error in script] (2017) بررسی اثرسولفات منیزیم خوراکی بر میزان مقاومت به انسولین، پروفایل چربی و قند خون در افراد مبتلا به چاقی. پایان نامه مقطع Doctoral.

[img] Image
1217.jpg
Restricted to Repository staff only

Download (317kB)

Abstract

چاقی امروزه به عنوان یک مشکل و معضل مهم در سراسر دنیا به شمار می رود. منیزیم فراوان ترین کاتیون داخل سلولی در سلول های زنده پس از پتاسیم می باشد که به نوبه خود یک تعیین کننده اصلی در تنظیم انسولین و متابولیسم گلوکزاست. یافته های فزآینده ای دال بر ارتباط بالینی بین اختلال متابولیسم منیزیم و افزایش مقاومت محیطی به انسولین، وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی نقش تجویز مکمل های خوراکی منیزیم در کاهش مقاومت به انسولین، پروفایل چربی و قند خون در بیماران چاق است. روش کار: در این کار آزمایی بالینی ‮‭70‬ نفر فرد مبتلا به اضافه وزن و غیر دیابتی مورد مطالعه قرار گرفتند. شرایط ورود به مطالعه برای این افراد شاخص توده بدنی بین ‮‭25‬ تا ‮‭29‬ کیلوگرم بر متر مربع و سن بین ‮‭18‬ تا ‮‭70‬ سال بود.افراد مطالعه ازمراجعین به کلینیک های غدد، پرسنل بیمارستان وافراد مایل به شرکت در آزمون انتخاب گردیدند. افراد به طور تصادفی به دو گروه ‮‭35‬ نفری تقسیم می شوند. بررسی پایه ای از نظر پروفایل چربی، سطح گلوکز ناشتای سرم، سطح انسولین سرمی و سطح منیزیوم انجام شد. افراد شرکت کننده در گروه آزمون به مدت ‮‭3‬ ماه روزانه ‮‭500‬ میلی گرم سولفات منیزیوم به صورت قرص دریافت کردند و افراد گروه کنترل دارونما دریافت کردند .بعد از ‮‭3‬ ماه مصرف سولفات منیزیوم آزمایشات ذکر شده مجددا انجام شد و بعد رژیم سولفات منیزیوم بمدت ‮‭3‬ ماه تکرار شد. بعد از پایان مطالعه مجددا آزمایشات قبل تکرار شد. اطلاعات بدست آمده جمع آوری و با استفاده از نرم افزار آماری ‮‭SPSS 16‬ طبقه‌بندی و با کمک آماری توصیفی، آزمونهای ‮‭T‬ ،‮‭pair T test‬ تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی داری آزمون کمتر از ‮‭0/05‬ در نظر گرفته شد. نتایج: میانگین سنی افراد مورد مطالعه در دو گروه کنترل ‮‭44/4-+13/6‬ سال و گروه آزمون ‮‭37/17-+10‬ سال بود. افراد مورد مطالعه از نظر شرایط سنی تفاوت معنی داری در دو گروه نداشتند. دراین مطالعه دیده شد که سطح انسولین بعد از شروع درمان با مکمل منیزیوم کاهش قابل توجه نسبت به گروه کنترل داشته است و سطح سرمی منیزیوم نسبت به گروه کنترل افزایش داشت. ‮‭.)P=001/0(‬ همچنین نتایج نشان داد که سطح کلسترول و ‮‭LDL‬ در گروه آزمون که مکمل منیزیوم را دریافت کرده بودند به طور قابل توجهی نسبت به سطح پایه کاهش پیدا کرد که این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود ‮‭P>0/05(‬) اما تفاوت معنی داری بین سطح سرمی تری گلیسیرید و ‮‭HDL‬ در گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد. تغییرات سطح شاخص مقاومت به انسولین در طول مطالعه در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل رو به کاهش بود که این اختلاف در دو گروه از نظر آماری معنی دار بود‮‭.)P>0/05(‬ نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه و مقایسه با نتایج دیگر مطالعات انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد که تجویز مکمل های منیزیوم باعث کاهش قند خون و بهبود پروفایل چربی در افراد خواهد شد. لذا با توجه به اختلاف نظرهای موجود در این زمینه انجام مطالعات آینده نگر با حجم نمونه بیشتر، ضروری به نظر می رسد. واژگان کلیدی: چاقی، منیزیم، مقاومت به انسولین، پروفایل چربی

Item Type: Thesis (Doctoral)
Thesis Type: Doctoral
Keywords: سولفات منیزیم خوراکی
Supervisor:
Supervisor NameEmail
سلطانی, نپتونUNSPECIFIED
عبدالرسولی, لادنUNSPECIFIED
صولتی, مهردادUNSPECIFIED
Subjects: internal medicine
food
nutritional Sciences
Divisions: Education Vice-Chancellor Department > Faculty of Medicine > Department of Basic Science > Department of Nutrition
Depositing User: کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
URI: http://eprints.hums.ac.ir/id/eprint/1470

Actions (login required)

View Item View Item