Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Hormozgan University of Medical Sciences

Research project #1252

(2015) مهار آنزیم آلفا آمیلاز توسط فراکشنهای عصاره الکلی گل خارو و آویشن شیرازی. completed.

[img] Text
Final Report.doc
Restricted to Registered users only

Download (71kB)

Persian Abstract

«دیابیطس» یا «ذیابیطس» کلمه ای یونانی است که در کتب طب سنتی برای توصیف علایمی مشابه بیماری دیابت به کار رفته است.این علائم عبارت از تشنگی ، پرنوشی و پرادراری می باشد. حکمای ایرانی سوء مزاج سرد کبد یا کلیه یا سوء مزاج گرم کلیه را علت این بیماری می دانستند. درمان دیابت شامل رژیم های غذایی خاص ، استفاده از گیاهان و مواد معدنی به صورت مفرد یا در ترکیب با هم ، به شکل خوراکی ، ضماد ، بخور و غیره است( 1-6) پیشرفت روزافزون جوامع بشری و کم تحرکی افراد و به طبع آن عوارض ناخواسته ای همچون چاقی باعث بروز انواع بیماری ها ازجمله دیابت شده است. بیماری دیابت شایع ترین بیماری متابولیکی انسان است. این بیماری سبب گروهی از اختلال های متابولیک می شود که در ایجاد آن کاهش ترشح انسولین و/ یا مقاومت به عملکرد انسولین نقش دارد (7) دیابت همراه با افزایش قند خون (هیپر گلیسمی) می باشد ودر این بیماری نارسائی در متابولیسم کربوهیدراتهاͺ لیپیدها وپروتئینها اختلالاتی رخ میدهد (8). α آمیلاز انزیم اصلی در انسان است که باعث شکسته شدن نشاسته به دیگر قندهای دیگر موجود از جمله دکسترینͺ مالتو تریوزͺ مالتوز وگلوکز می گردد. اگرچه فعالیت این آنزیم مستقیما در بروز علائم بیماری دیابت اثر ندارد اما مهار کننده های α آمیلاز در بهبود تحمل گلوکز در بیماران دیابتی موثر هستند (9). تلاشهای زیادی جهت تشخیص مهار کننده های α آمیلاز با هدف کنترل بهتر میزان قند خون افراد دیابتی انجام شده است (10). مصرف عصاره های گیاهی با خاصیت درمانی یک درمان آلترناتیو را برای بیماری دیابت فراهم می کند(11(ودرمان گیاهی برای درمان دیابت به لحاظ هزینه و عوارض کمتر مورد توجه قرار گرفته است (12). بعضی از گیاهان داروئی مانند گل خارو (گلدر) توسط مردم استان هرمزگان برای کاهش قند مورد استفاده قرار می گیرند. نتایج تحقیقات قبلی ما نشان می دهد که عصاره خام اتانولی گلدر و آویشن شیرازی اثرات جالبی را در مهار آنزیم آلفا آمیلاز داشته اند. لذا در این مطا لعه عصار ه الکلی گلدر و آویشن شیرازی را با استفاده از حلال های مختلف فراکشنه نموده تا مهار آنزیم آلفا آمیلاز توسط فراکشنهای مختلف ارزیابی گردیده و فراکشنی را که بتواند آنزیم آلفا آمیلاز را بیشتر مهار نماید مشخص نمود.

Title

مهار آنزیم آلفا آمیلاز توسط فراکشنهای عصاره الکلی گل خارو و آویشن شیرازی

Item Type: Research project
Subjects: phARMACOGNOSY
biochemistry
Divisions: Research Vice-Chancellor Department > Molecular Medicine Research Center
Depositing User: مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی
URI: http://eprints.hums.ac.ir/id/eprint/1252

Actions (login required)

View Item View Item