Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Hormozgan University of Medical Sciences

Research project #1142

(2014) بررسی فراوانی سویه‌های اشريشياکلي (ETEC, EHEH, EAEC, EPEC) در بيماران اسهالي. completed.

[img] Text
Proposal.doc
Restricted to Registered users only

Download (332kB)

Persian Abstract

بیماری‌های اسهالي يكي از مهم‌ترين مشكلات مربوط به سلامت و بهداشت عمومي در سراسر جهان مي‌باشد كه سالانه مسبب حدود 5/1 ميليون مورد مرگ و مير در سراسر جهان، به خصوص در كودكان زير 5 سال در كشورهاي در حال توسعه مي‌باشد (4-1). ميكروارگانيسمهاي مختلفي در ارتباط با بیماری‌های اسهالي تشخيص داده شده‌اند مانند ويروس‌ها، انگل‌ها و باکتری‌ها ولي از بين باکتری‌ها، اشريشياكلي به عنوان پاتوژن مسبب اسهال به فراواني تشخيص داده مي‌شود. در بررسي اشريشياكلي‌هاي مسبب اسهال بايد اعضاي اين جنس كه به صورت فلور نرمال ساکن روده انسان می¬باشند را از انواع پاتوژن افتراق داد (7-5). اشريشیاكلي‌هاي مسبب اسهال را براساس عوامل مهم ويرولانس، علايم باليني و سروتايپهاي O:H مي‌توان در 5 گروه تقسيم بندي كرد كه شامل: انتروتوكسيژنیک (ETEC)، انتروهموراژيك (EHEC)، انترواينويزيو (EIEC) ، انتروپاتوژنيك (EPEC) و انترواگریگیتیو (EAEC) مي‌باشد (11-8و 1). از لحاظ مورفولوژيكی، اعضاي جنس اشريشياكلي به صورت باسيل‌هاي گرم منفي مي‌باشند كه به وسیله فلاژل پري تريش حركت مي‌كنند، بي‌هوازي يا هوازي اختياري بوده و بهترين درجه حرارت براي رشد آن‌ها 37 درجه سانتي‌گراد مي‌باشد. در اكثر محیط‌های پايه، غني شده و افتراقي رشد مي‌كنند و از لحاظ بيوشيميايي كاتالاز مثبت بوده، اكسيداز منفي و قابليت احياي نيترات به نيتريت را دارند. از نظر محتواي G+C (59-39 درصد)، اندول مثبت، ليزين دكربوكسيلاز مثبت، حركت مثبت و توانايي تخمير گلوكز، مانيتول و لاكتوز را دارند

Title

The study of frequency EHEC, ETEC, EPEC and EAEC in Diarrheagenic patients

Item Type: Research project
Subjects: microbiology
molecular Genetics
Divisions: Research Vice-Chancellor Department > Molecular Medicine Research Center
Depositing User: مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی
URI: http://eprints.hums.ac.ir/id/eprint/1142

Actions (login required)

View Item View Item